Aflevering 4: hoeveel mormonen zijn er, wat is ons standpunt over LGBT, de Gilmore Girls

Aflevering 4: hoeveel mormonen zijn er, wat is ons standpunt over LGBT, de Gilmore Girls

Inhoud van aflevering vier van De Kast van Mormon:

 1. Zijn de loden platen over Jezus een hoax?
 2. Hoeveel mormonen zijn er in Nederland en Vlaanderen?
 3. Wat is ons standpunt over homo’s?
 4. #VerlichtdeWereld: Amsterdam park werd opgeruimd
 5. Verbeteringen in de Gospel Library App
 6. Getting it right: enkele verbeteringen in Gilmore Girls
 7. Oproep: stuur kerstkaartjes naar kankerpatiëntje (adres)

Gastheren: David Geens en Kevin Verdegem

Duur: 42:06

 • Melany Maximus

  Ik gun jullie veel volgelingen, helaas kan ik dus geen deel van de LDS kerk uitmaken. Zoals Kevin zegt, het huwelijk behoort een kerkelijke aangelegenheid te zijn, zo denk ik er ook over, echter als Lesbienne mag je dus nimmer voor de kerk trouwen of zoals het zo mooi bij de LDS is in de tempel in SLC.
  Ik vind jullie enorm goed werk verrichtten.
  Ik heb diverse LDS vrienden in Utah en ben er altijd welkom, maar de kerk van LDS blijft toch altijd LGBT mensen in een hokje plaatsen. Zo heb ik 4 kinderen en toch Lesbienne… Gelukkig is Jezus minder kieskeurig en veroordelend. 🙂

  Wat betreft het aantal gedoopten, zijn daar de post mortem gedoopten bijberekend?

  Thanks voor de inspirerende potcast.

  • Beste Melany,
   Je ziet, we gaan geen vraag uit de weg, hoewel we dit een moeilijk onderwerp vonden. Ik begrijp je standpunt, want inderdaad, het blijft ergens een hokje. Ik doe mijn best om veel te begrijpen, maar er zijn zaken die ik niet begrijp. Zoals waarom het bijvoorbeeld een beproeving moet zijn om same sex atttaction te hebben. Ik begrijp de doctrine van het huwelijk en daar sta ik ook volledig achter, maar ik begrijp ook waarom het voor sommigen wel moeilijk is om met andere ideeën te moeten leven.

   Zoals we zeiden, wij willen niemand veroordelen, want uiteindelijk komt het aan Hemelse Vader en Jezus toe om te kijken hoe iemand geleefd heeft. Ik doe mijn best om gewoon iedereen respectvol te behandelen, ook al delen ze mijn geloof niet.

   Aantal gedoopten: neen, de cijfers geven het aantal leden momenteel in leven weer. Maar we voegden er eerlijkheidshalve aan toe dat dit ook de inactieve leden omvat. Maar misschien hadden we inderdaad duidelijk moeten vermelden dat het enkel om levende leden ging.

   • Melany Maximus

    Ik blijf jullie volgen, ik draag jullie een warm hart toe maar kan niet achter jullie standpunten staan.
    Succes.